Tips bij het kopen van een hardloopshirt & hardloopbroek

Home ๐Ÿ›’ ๐Ÿ‘Ÿ Marathons Atletiek PerRegio Blog Tips Belgiรซ Uitslagen ๐Ÿ”—
Home - Blog - Tips kopen hardloopshirt en hardloopbroek
Tips bij het kopen van de juiste hardloopshirt en hardloopbroek

Wanneer je regelmatig hardloopt is het belangrijk dat je een goede hardloopbroek en hardloopshirt draagt. Hardlopen is een activiteit waarbij je veel beweegt waardoor je dus veel gaat zweten. Je moet er dus voor zorgen dat je kleding comfortabel aanvoelt zodat je optimaal kunt bewegen. Er zijn verschillende mogelijkheden om je te kleden voor een dagelijkse hardlooptraining. Afhankelijk van de temperatuur en je locatie kun je alles dragen, van een korte broek en een shirt tot een trainingspak met lange mouwen.

hardloper met korte tight en mouwloze hardloopshirt
Waar moet je op letten bij het kopen van een hardloopshirt?

De stof en het ontwerp van je shirt kunnen van invloed zijn op de beleving, comfort en algemene prestaties tijdens het hardlopen. Het maakt niet uit of je een uitstekende conditie hebt of een beginnende hardloper bent, iedereen zweet tijdens het hardlopen. Het is dan ook van cruciaal belang om een hardloopshirt te kiezen die het vocht vlug kan afvoeren. Bij het dragen van een gewoon katoenen shirt zal je al snel drijfnat worden tijdens je hardlooptocht.
Een kwalitatief goed hardloopshirt bezit een speciale technologie onder de vorm van een ademende en vochtafvoerende stof zodat je huid en kledij droog blijft. Zo blijft je lichaam op een betere temperatuur waardoor je het maximum uit je hardloopprestaties kunt halen. Dit type van shirt met korte mouwen of een mouwloze shirt zorgt ervoor dat je lichaam koel blijft bij warme temperaturen. In koude winterse omstandigheden zorgt een degelijk hardloopshirt met lange mouwen ervoor dat je niet onderkoeld raakt.
Zorg er ook voor dat je shirt niet te strak rond je lichaam zit zodat je huid na een tijd niet begint te irriteren. Kijk daarom zeker naar de naden in het hardloopshirt. Platte naden zijn ideaal als je makkelijk wilt bewegen.
Als je hardloopt in het donker of in de duisternis is het aan te raden een reflecterende hardloopshirt aan te schaffen.

Tot 40% korting op Hardloopschoenen    Tot 70% korting bij RunningDirect       
Hoe kies je de juiste hardloopbroek?

De beste hardloopbroeken zijn gemaakt van lichtgewicht stoffen die je steun en bescherming bieden. Veel hardlopers kiezen daarom ervoor om een hardlooptight te dragen. Dit is een broek die strak om je benen zit en die aanvoelt als een legging. In de zomer kan je dan kiezen om een compressiebroek, een capri tight, op knielengte te dragen. Al zijn er veel hardlopers die bij warme temperaturen opteren voor een korte wijde hardloopbroek.
De meeste recreanten die beginnen met hardlopen of die een voller figuur hebben opteren een wijde hardloopbroek zodat ze niet gevoel krijgen dat voorbijgangers hun aanstaren. Uiteraard is het aan te raden een lichte stof te kiezen en er natuurlijk voor te zorgen dat de broek niet te lang is zodat deze niet in de weg zitten tijdens het hardlopen.
voor de vrouwen zijn er ook modieuze hardlooprokjes op de markt met aan de binnenkant een broekje aan bevestigd die ze kunnen dragen bij zomerse temperaturen.
Het is ook interessant om een hardloopbroek te kiezen met een of meerdere ingebouwde zakken. Deze kan je dan gebruiken om bijvoorbeeld je autosleutel, smartphone, sportvoeding en sportdrank in op te bergen.
Ga je regelmatig lopen tijdens de duisternis en het donker dan is het aan te raden een lange broek aan te schaffen met reflecterende elementen.

links een hardloper met korte wijde loopbroek en rechts een hardloper met een tight broek
Privacy Verklaring
© Renzo Vanhoorelbeke