Oranjeleeuwinnen in voorbereiding op Internationale voetbaltornooien

Home 🛒 👟 Marathons Atletiek PerRegio Blog Tips België Uitslagen 🔗
Home - Blog - OranjeLeeuwinnen
Nederlands vrouwenelftal in voorbereiding op Internationale voetbaltornooien
EK kwalificatie Engeland 2022

Na de Covid-19 crisis in maart 2020 werd al vlug beslist om de Olympische Spelen te verplaatsen naar 2021. Daarna zag de UEFA zich genoodzaakt om het EK Vrouwenvoetbal in Engeland te verplaatsen naar juli 2022. De kwalificatie voor de OranjeLeeuwinnen voor het Europees Kampioenschap voetbal verliep vlekkeloos. De 10 wedstrijden werden allemaal, meestal overtuigend, gewonnen. De Leeuwinnen versloegen in Tallinn het kleine zusje in de groep Estland met maar liefst 7-0. Daarna volgde een knappe 3-0 thuiszege in het Nederlandse Heerenveen tegen de Turkse vrouwen. In het Sloveense Murska Sobota kwamen ze na 11 minuten op achterstand maar dankzij 2 doelpunten van Sherida Spitse in de 2de helft wonnen ze deze wedstrijd toch nog met 2-4. In het Philips Stadion wonnen ze tegen de sterkste tegenstander in de groep Rusland met 2-0. In de daaropvolgende maand wonnen ze overtuigd tegen de Slovenen met 4-1. De moeilijkste wedstrijd in de kwalificatie vond plaats op Russisch grondgebied waar dankzij een vroege goal van Jamie Roord met het kleinste verschil werd wonnen. De overige 3 wedstrijden werkten ze met de vingers in de neus af. Tegen Kosovo konden het Nederlandse voetbalvrouwen zowel thuis in Breda als op verplaatsing telkens 6 doelpunten maken. Thuis tegen Estland wonnen de OranjeLeeuwinnen net zoals in de uitwedstrijd met overtuigende 7-0 cijfers.

Vriendschappelijke wedstrijden ter voorbereiding van de Olympische Zomerspelen Tokio 2021

De vriendschappelijke voorbereidingswedstrijden voor de komende Olympische Spelen deze zomer in het Japanse Tokio verlopen veelbelovend. Dit jaar kon het Nederlands vrouwenelftal de wedstrijden tegen België, Duitsland en Australië winnen. In het Koning Boudewijnstadion wonnen de OranjeLeeuwinnen tegen de Red Flames met héél overtuigende 1-6 cijfers. Thuis werd tegen het Duitse vrouwenelftal, de huidige nummer 2 op de Fifa ranglijst, gewonnen met 2-1. Een tegenvallende prestatie volgde in het Spaanse Marbella waar met het kleinste verschil werd verloren van Spanje. De Leeuwinnen onder leiding van bondscoach Sarina Wiegman konden op geen enkel moment aanspraak maken op de overwinning. Het voetbalspel van het Nederlands vrouwenelftal was teleurstellend. Gelukkig konden ze met een 5-0 zege tegen Australië enkele dagen later vlug revanche nemen.

De 5 ringen van de Olympische Vlag
Olympische Voetbaltornooi

Dankzij deze uitstekende prestaties zijn de OranjeLeeuwinnen gestegen in de FIFA ranglijst ranglijst van 16 april 2021 naar een uitstekende 3de plaats. In de groepsfase komen ze uit tegen Brazilië, Zambia en China. Het Zambiaanse voetbalelftal lijkt het zwakke zusje in de groep met een 104de plaats op de FIFA-ranking. Van Brazilie en China respectievelijk 7de en 14de op de FIFA ranking wordt zeker enig weerwerk verwacht. Ongetwijfeld wordt het uitkijken naar de prestaties van Jackie Groenen en haar ploeggenoten op de Olympische Spelen. Met een Europese Titel en finaleplaats op het laatste Wereldkampioenschap zullen de verwachtingen ongetwijfeld hooggespannen zijn bij de Nederlandse dames en supporters. Wie weet behalen de OranjeLeeuwinnen een Gouden Plak op de uitgestelde Olympische Spelen in Tokio. De topfavoriet is ongetwijfeld de huidige nummer 1 op de Fifa ranglijst en regerend wereldkampioen de Verenigde Staten van Amerika. Ze behaalden reeds 4 maal de Olympische Titel dat nog maar sinds 1996 een Olympische discipline is.

© Renzo Vanhoorelbeke