Hoe gietvloeren bijdragen aan de ideale fitnessruimte voor thuis

Home ๐Ÿ›’ ๐Ÿ‘Ÿ Marathons Atletiek PerRegio Blog Tips Belgiรซ Uitslagen ๐Ÿ”—
Home - Blog - gietvloeren & ideale fitnessruimte
Hoe gietvloeren bijdragen aan de ideale fitnessruimte voor thuis

In een wereld waar onze gezondheid steeds belangrijker wordt, is voldoende beweging belangrijk. Een actieve levensstijl ondersteunt niet alleen fysieke gezondheid, maar ook mentaal welzijn. Omdat we niet allemaal de mogelijkheid hebben om naar een sportschool te gaan, zien we dat steeds meer mensen ervoor kiezen om te investeren in een thuis sportschool. Allereerst scheelt je dit iedere maand al snel een paar tientjes en geeft het je alle vrijheid om te gaan sporten wanneer en hoe vaak je maar wilt. Zo hoef je niet te wachten op iemand die toevallig net voor je is en bepaal jezelf of je vroeg, laat of middag op de dag wilt gaan sporten. Naast de verschillende gewichten, is het ook belangrijk om goed te kijken naar de vloer. Zo is het aan te raden om voor een gietvloer te gaan. Waarom vertellen we je graag in dit artikel.

Een foto van een vrouw die op het punt staat twee gewichten op te heffen
Slijtvast

Een fitnessruimte is een plek waar intensieve fysieke activiteit plaatsvindt. Dit betekent dat de vloer bestand moet zijn tegen aanzienlijke belasting. Zo kan het voorkomen dat je bijvoorbeeld een keer wat laat vallen, maar wordt de vloer natuurlijk ook iedere keer belast doordat je er allerlei bewegingen op maakt. Gietvloeren zijn van nature slijtvast. Ze kunnen de impact van gewichten, fitnessapparatuur en constante beweging prima aan, zonder tekenen van slijtage te vertonen. Niet voor niets is het daarom ook aan te raden om een gietvloer te laten leggen. Gietvloeren voor woningen zijn namelijk niet alleen vanuit praktisch oogpunt een aanrader, maar ook optisch gezien is het van toegevoegde waarde voor iedere ruimte, dus ook je eigen thuis sportschool.

Makkelijk in Onderhoud

Het onderhoud van de vloer in een fitnessruimte kan een uitdaging zijn. Zweet, vuil en eventuele andere vlekken zijn veelvoorkomende uitdagingen die je vaak tegen zult komen. Gelukkig zijn gietvloeren uiterst eenvoudig te onderhouden. Een snelle veeg of dweilbeurt is meestal voldoende om de vloer schoon te houden. Dit bespaart tijd en moeite, zodat je je kunt concentreren op je training. Wel is het belangrijk dat je je vloer eens in de zoveel tijd grondig onder handen neemt, zodat je in ieder geval zeker weet dat ook het grove vuil wordt verwijderd.

Geluidsdempend

In een fitnessruimte kan geluid een probleem zijn, vooral als je in een appartement of met anderen in huis woont. Gietvloeren hebben van nature geluiddempende eigenschappen. Ze absorberen geluid en verminderen echo's, waardoor de omgeving stiller en aangenamer wordt. Dit is vooral belangrijk als je bezig bent met gewichtheffen of andere activiteiten die geluid kunnen veroorzaken. Belangrijk is natuurlijk wel dat alleen een goede vloer niet de oplossing biedt, maar het bijvoorbeeld wel netjes is om rekening te houden met de rest. Zo kun je beter niet voor 07.00 uur โ€˜s ochtends gaan sporten en is het na 22.00 uur ook niet bepaald vriendelijk voor de rest van het huis en eventueel de buren. Twijfel je of je buren er last van hebben, dan kun je ze het natuurlijk ook gewoon even vragen.

Privacy Verklaring
© Renzo Vanhoorelbeke