3 Tips voor het vinden van de juiste sportbh

Home 🛒 👟 Marathons Atletiek PerRegio Blog Tips België Uitslagen 🔗
Home - Blog - Tips Juiste Sportbh

Wanneer je regelmatig hardloopt, dan weet je als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste kleding en ook schoenen te dragen. Vooral voor vrouwen, is het daarom dus ook extra belangrijk om kritisch te kijken naar hun kleding. Met name het dragen van een sport bh bedoelen we dan. Wat je namelijk vaak ziet, is dat vrouwen het niet prettig vinden zitten, omdat deze een stuk strakker zit, dan de bh die ze gewend zijn. Logisch, maar wel iets om over na te denken. Het niet dragen van een goede sport bh kan namelijk voor ontzettend veel problemen zorgen. Allereerst krijg je last van je rug, nek of schouders en ten tweede is het niet bepaald prettig dat je borsten alle kanten op gaan. Het 3e punt is de beschadiging aan het borstweefsel. Zorg er dus voor dat je een geschikt bh draagt, zodat je niet bang hoeft te zijn voor fysieke ongemakken op lange termijn. Om ervoor te zorgen dat je de juiste bh weet te vinden, hebben wij een aantal tips voor je.

Een blik op een vrouw die hardloopt in een sportbh
Tot 40% korting op Hardloopschoenen    Tot 70% korting bij RunningDirect       
De juiste maat

Sport bh’s zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Anders dan bij een normale bh, is het bij een sport bh met rits belangrijk te kijken naar de omvangsmaat en ook deels naar de cupmaat. Voor het ideale comfort en de juiste ondersteuning, is het advies om de cupmaat een maat groter te kiezen dan normaal en de omvangsmaat juist een maatje kleiner. Op deze manier zorg je ervoor dat je borsten goed stevig in de cup zitten, maar wel voldoende ruimte hebben zodat ze niet knel zitten. Twijfel je welke maat je nodig hebt, dan is het handig even naar een sportzaak te gaan, zodat iemand met de nodige kennis en ervaring je kan helpen.

Juiste ondersteuning

Met alleen de juiste maat ben je er natuurlijk nog niet. Belangrijk is dat de sport bh ook de juiste ondersteuning biedt. Waar je met een sportlegging vaak alleen naar de maat hoeft te kijken, is de mate van absorberen bij een sport bh weer extra relevant. Tijdens het hardlopen heb je meer demping nodig, dan wanneer je bijvoorbeeld gaat fietsen. Zo zijn er dus ook niet voor niets meerdere soorten verkrijgbaar, waardoor je kunt kiezen voor een bh die past bij de sport die je beoefent. Veel vrouwen die hardlopen kiezen daarom ook voor een extra shock absorber, terwijl iemand die tennist, vele malen minder ondersteuning nodig heeft. Overigens speelt hierin ook de cupmaat een belangrijke rol, aangezien de zwaartekracht natuurlijk ook zijn werk doet.

Materiaal

Bij het kiezen van een sport bh is de materiaalkeuze een belangrijke factor om rekening mee te houden. Het juiste materiaal kan bijdragen aan het comfort, de ondersteuning en de prestaties tijdens het sporten. Kies voor een sport bh gemaakt van ademende en vochtafvoerende materialen, zoals polyester of nylon gemengd met spandex. Deze materialen zorgen ervoor dat zweet snel wordt afgevoerd en dat je huid droog en koel blijft, zelfs tijdens intensieve workouts. Daarnaast is het ook belangrijk dat het materiaal elastisch en flexibel is, zodat de sport bh zich aanpast aan je lichaamsbewegingen zonder je te belemmeren tijdens het uitvoeren ervan.

Privacy Verklaring
© Renzo Vanhoorelbeke