Blogpagina boordevol tips en nieuws over hardlopen en sport

Home 🛒 Shop 👟 Marathons Atletiek PerRegio Blog Tips België Uitslagen 🔗
Home - Blog
Blogpagina boordevol tips en nieuws over hardlopen & sport
Het positieve effect van uitfietsen na het hardlopen

Voldoende beweging is heel belangrijk en heeft een positieve uitwerking op zowel lichaam als geest. Toch kan het ook zijn dat je te veel sport, waardoor je lichaam overbelast raakt. Je kunt je dus wel voorstellen dat het zeer belangrijk is om voldoende rust te hebben tussen twee trainingen en ook te zorgen dat je het lichaam niet overbelast. Een van de sporten waarbij dit van belang is en waarbij de impact op het lichaam vrij groot is, is hardlopen.
Lees meer over het positieve effect van losrijden na het hardlopen

Tips die je helpen bij het kopen van de beste regenjas tijdens het hardlopen

Wanneer de hemel openbreekt en de regendruppels beginnen te vallen, wil iedere hardloper maar één ding: droog blijven zonder in te leveren op comfort of bewegingsvrijheid. De zoektocht naar de ideale regenjas voor deze sportactiviteit bij natte weersomstandigheden kan echter een uitdaging zijn. Dus, waar moet opgelet worden?
Lees meer tips voor het vinden van de beste regensjas voor hardlopers

Tips bij het vinden van de juiste Sportbh

Wanneer je regelmatig hardloopt, dan weet je als vrouw geen ander hoe belangrijk het is om de juiste kleding en ook schoenen te dragen. Vooral voor vrouwen, is het daarom dus ook belangrijk om kritisch te kijken naar hun sportkleding. Met name het dragen van een goedzittende sport bh bedoelen we dan. Wat je namelijk veel ziet, is dat vrouwen het niet prettig vinden zitten, omdat deze een stuk strakker zit, dan de bh die ze gewend zijn. Logisch, maar wel iets om over na te denken. Het niet dragen van een goede sport bh kan namelijk voor ontzettend veel irritaties zorgen.
Lees meer tips voor het vinden van de juiste sportbh

De beste Roeitrainer, Airbike en Fitness Trampolini uitgelicht

Er zijn talrijke cardiovasculaire fitnesstoestellen die prima zijn om tijdens de koude winterdagen thuis je conditie te behouden of te verbeteren. Zo heb je een airbike, die heel erg lijkt op een spinningfiets maar niet hetzelfde is. Daarnaast is een roeitrainer eveneens een goed toestel om vooral je armspieren te trainen. De fitness trampoline is dan terug een Lees meer

De beste Basketbalpaal, Basketbalbord en Loopband uitgelicht

Er zijn heel wat toestellen die je als basketbalspeler kunt kopen om thuis je conditie te onderhouden. Zo kan je bij koude temperaturen of bij regenweer verkiezen om in een aangename omgeving te hardlopen op een loopband. Maar er zijn ook heel wat apparaten op de markt om je basketbalshots te oefenen thuis. Zo zijn er tal van basketbalpalen of basketbalborden. Lees meer

Hardlopen in Virtual Reality: Hoe kan VR de beleving veranderen?

De wereld wordt steeds digitaler zodat mensen meer tijd voor schermen doorbrengen en daardoor automatisch minder bewegen. Door de constante toegankelijkheid van het internet en de talrijke online spelmogelijkheden komt de echte wereld vaak op de achtergrond te staan. Maar met de kost van de VR-brillen zal dit zal snel tot het verleden behoren. Lees meer

20 Tips tijdens de voorbereiding op je Marathon om zo je persoonlijke besttijd te verbreken

Iedereen kan een persoonlijke record verbreken op de klassieke marathon. Meestal gaat dit gepaard met het opdrijven van je trainingsvolume. Maar dit hoeft niet noodzakelijk zo te zijn. Door het artikel 20 Tips tijdens de voorbereiding op je Marathon te lezen zal je versteld staan welke factoren een rol spelen of kunnen spelen tijdens de voorbereiding op de marathon.

Merken van Hardloopschoenen

Welke merken van hardloopschoenen zijn er op de markt? Hoe zijn ze ontstaan? Hoe zijn ze populair geworden? Welke topatleten dragen welk merk van hardloopschoenen?
Al deze antwoorden lees je op de blog Merken Hardloopschoenen

Tips bij het aanschaffen van de juiste hardloopshirt en hardloopbroek

Wanneer je vaak hardloopt is het belangrijk dat je een goede hardloopkledij draagt. Hardlopen is een sport waarbij je veel beweegt waardoor je dus veel gaat zweten. Je moet er dus voor zorgen dat je kleding comfortabel zit zodat je optimaal kunt bewegen. Er zijn verschillende mogelijkheden om je te kleden voor een hardlooptraining.
Lees Meer over het kopen van hardloopshirt en hardloopbroek

De beste online hardloopwinkels

In Nederland zijn er veel fysieke en online hardloopwinkels waar je favoriete hardloopartikel kan kopen. Bij het kopen van je training hardloopschoenen kan het nuttig zijn om de prijzen op de verschillende online webwinkels met elkaar te vergelijken. Met een beetje geluk kan je enkele 10-tallen euro's uitsparen. Lees op De Beste Online Hardloopwinkels van Nederland waar online je favoriete hardloopspullen kunt kopen.

Voetbaluitslagen en nieuws op Voetbal Vandaag

Op Voetbal Vandaag volg je de voetbalcompetities en bekervoetbal uit acht Europese landen waaronder Nederland, België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Spanje en Turkije. Er wordt ook aandacht besteed aan de lagere reeksen in Nederland, Engeland, Duitsland en de hoogste eredivisie van het vrouwenvoetbal. Als unieke toevoeging kan je de uitslagen raadplegen van de Major League Soccer, de hoogste voetbalafdeling in Verenigde Staten van Amerika.
Lees meer over de site Voetbal Vandaag .

Oranjeleeuwinnen in voorbereiding op Internationale voetbaltornooien

Na de Covid-19 crisis in maart 2020 werd al vlug beslist om de Olympische Spelen te verplaatsen naar 2021. Daarna zag de UEFA zich genoodzaakt om het EK Vrouwenvoetbal in Engeland te verplaatsen naar juli 2022. De kwalificatie voor de OranjeLeeuwinnen voor het EK voetbal verliep vlekkeloos. Ook de vriendschappelijke wedstrijden die werden gespeeld in het voorjaar van 2021 waren veel belovend in aanloop naar de uitgestelde Olympische Spelen. Lees meer over de OranjeLeeuwinnen tijdens de voorbereiding op Olympische Spelen en EK Voetbal .

© Renzo Vanhoorelbeke